Hobo                              

De hobo is een houten blaasinstrument. Hij is gemaakt van hout, ebbenhout en de gaten zijn bedekt met zilveren kleppen. Bovenaan in de hobo moet je een rietje steken. Dit is echt gemaakt van een bepaalde rietsoort. Door dat rietje ( een dubbelriet) tussen je lippen te plaatsen en er dan doorheen te blazen, komt er een toon uit de hobo.

Hobospelen kun je in je eentje doen, maar vaak speel je met andere instrumenten samen. Er is veel muziek geschreven voor hobo en piano; met andere blazers samen en als je in een orkest zit heb je als hoboïst vaak mooie solo’s. De hobo is meestal goed te horen.

Vanaf ongeveer je acht of negen jaar kun je leren hobospelen. Dit heeft met je gebit te maken: je tanden moeten volgroeid zijn, maar ook met je spieren: je moet best hard blazen op een hobo. Neem het beste eerst een proefles om het uit te proberen.

Als je besluit om hobo te gaan spelen, hoef je er niet gelijk één te kopen. Huren kan ook, dan kun je rustig ontdekken of de hobo jouw instrument is. Orkesten geven de hobo ook vaak in bruikleen.

 

De lessen op hobo worden gegeven door: Michèle Bakker

 

 

 

Wij bieden Wekelijkse lessen voor kinderen en volwassenen!